Bästa maten till event & mottagningar

Att planera mat och dryck till event och mottagningar är alltid lite klurigt. Många personer innebär fler preferenser och allergier att ta hänsyn till. Här får du några smarta tips som hjälper dig fixa den bästa maten till olika sorters event.

Tårta

En god tårta är alltid ett bra val oavsett tillfälle. Med en vacker tårta kommer eventet genast att kännas festligt. Hos dintårta.se kan du beställa en mycket god och prisvärd studenttårta som förgyller stämningen på studentmottagningen. Du beställer enkelt online och får tårtan levererad direkt till dörren med DHL Express. På samma sida kan du beställa tårtor för alla tillfällen, även företagseventet, lanseringsfesten eller födelsedagsfesten. Du kan välja mellan färdigdesignade motiv och mönster eller designa din egna tårta. Varför inte göra en fototårta med bild på studenten eller trycka upp företagets logotyp på en stor och maffig tårta?

Du kan skräddarsy tårtan efter tillfälle och även välja smak och fyllningar. Du kan välja mellan vanilj- eller chokladbottnar samt fem olika fyllningar. På studentmottagningar och andra sommarfester lämpar sig en tårta med hallonkrämfyllning eller kanske en fräsch lemoncurd. Om du föredrar choklad kan du välja den populära chokladkrämen som fyllning. Om det är många gäster kan du med fördel välja flera olika tårtor så att alla får en tårtbit som faller dem i smaken. Du kan också matcha tårtan med macrons och cupcakes i härliga färger och motiv. Låt fantasin flöda och skapa en tårta som sätter guldkant på festen.

Buffé

På mottagningar och events med många gäster är buffé det bästa valet. Maträtterna kan förberedas i god tid innan och alla brukar hitta något som de gillar på buffébordet. De är praktiskt att inte ha för många varma rätter på buffén. Oftast räcker det med en varm rätt och någon mättande kall rätt, exempelvis potatissallad eller pastasallad. Ett gott bröd och röror har en given plats på buffén. Fråga gästerna innan om eventuella allergier och dieter så att du kan planera maten med hänsyn till det. Det är alltid bra att ha en eller flera vegetariska rätter samt någon som passar glutenallergiker. Med varierande rätter på buffén kan alla välja det som de gillar.

Dryck

När det kommer till dryck på eventet bör du alltid utgå från antalet gäster och vilken tid på dygnet det är. På en studentmottagning på eftermiddagen går det exempelvis inte åt lika mycket alkohol som på ett event på kvällen. Till buffémat är det alltid en bra idé att servera rött, vitt, öl och alkoholfritt. På sommaren är det trevligt med svalt rosévin. Det alkoholfria alternativet får gärna vara mer spännande än bara vatten för att gästerna som inte vill dricka alkohol ska känna sig välkomna. Om det är barn på festen kan det vara bra med läsk eller saft.