Så klär du dig på bröllop

När våren och sommaren är på ingång brukar också inbjudningar till årets alla bröllop trilla ner i brevlådan. Och även om det är en fantastisk dag att vara med och fira så kan det vara svårt att veta hur man ska klä sig. Det mest självklara är att gästerna brukar undvika att klä sig i vitt. Den färgen är reserverad för bruden och ingen ska ta uppmärksamhet från henne. Dock finns det brudpar som inte väljer en klassisk smoking och brudklänning men det hör till undantagen. Kolla alltid på inbjudan om det finns några regler angående klädkod innan du beger dig ut i butikerna för att leta efter rätt klädsel.

En härlig sommarklänning är aldrig fel

Om du känner dig bekväm i klänning är det ett säkert kort som alltid funkar. Vill du ha inspiration till billiga och snygga klänningar kan du kolla hos https://www.na-kd.com/sv som har modeller i varierande stilar och längder. Du kan sortera efter festklänningar för att hitta passande alternativ. De har allt från simpla och halvlånga klänningar till mer dramatiska maxiklänningar. På bröllop bör du inte bära allt för korta klänningar då det inte lämpar sig för ändamålet. Om bröllopet hålls utomhus kan du även komplettera med en kavaj eller kofta då vädret i Sverige inte alltid är att lita på. Det kan du också hitta på NAKD om du skulle vilja.

Välj skor med omsorg

Hade du tänkt dansa hela natten lång på efterfesten? I så fall kanske det inte är så lämpligt att välja dina högsta klackar om du inte känner dig 100 % bekväm i dem. Välj istället ett par halvhöga eller platta skor som du inte får skoskav av. Du kan också ta med dig ett par platta skor i din väska och byta om ifall du vill ha högklackat under själva vigseln. Om du har köpt ett par helt nya skor så är det smart att provgå dessa lite innan det är dags för själva bröllopet. Du vill inte att dagen och kvällen ska bli förstörd för att du får alldeles för ont i fötterna. Då är det bättre att välja ett par skor som du vet att du är bekväm i.

Det brukar inte rekommenderas att bära svart

En sista typisk kodregel för bröllop är att du inte ska bära svart eftersom det normalt förknippas med sorg. Om du trivs i mörka färger kan du istället välja en blå ton. Det brukar dock inte vara några problem att bära svarta accessoarer som till exempel en handväska eller liknande. Skulle du känna dig osäker på något är det bäst att stämma av med brudparet i god tid.