Fest vid nyår

Nyår brukar vara en fest som delar folk i två läger, de som älskar det och de som tycker det är grovt överskattat. Genom att anordna en riktigt bra fest kan du förhoppningsvis tilltala båda lägren. Och du behöver inte alltid satsa på en stor fest. Det kan räcka med att arrangera en riktigt trevlig nyårsmiddag med några av de närmsta vännerna. Om julen är barnens högtid så är nyår mer anpassat för de vuxna. Här kan du gå all in med glitter och dekorera riktigt festligt och inbjudande.

Vad ska gästerna ha på sig?

Ett enkelt sätt att få nyårsfesten lite mer glammig utan att behöva göra allt för mycket är att säga till i inbjudan att det är uppklätt som gäller. Hur uppklätt bestämmer du så klart själv. Du kan också ha något roligt tema på festen, till exempel The Great Gatsby eller någonting annat glammigt. De flesta brukar tycka det är roligt att klä upp sig med jämna mellanrum och få anstränga sig lite extra.

Mat och dryck

När det vankas nyår har du chansen att laga en riktigt härlig festmåltid. Om budgeten räcker och du har lust kan du med fördel satsa på tre olika rätter. Börja med en enklare förrätt, skaldjur är ju en klassiker på nyår. Fortsätt med en lite mastigare huvudrätt och avsluta med en härlig och uppfriskande dessert. Många väljer ju att äta hummer eller oxfilé på nyårsafton men det är ju helt upp till dig själv. Kanske måste du även se till att ha ett vegetariskt alternativ för de som vill ha det. Om du har lust kan du även kombinera varje rätt med en passande dryck.