Fester vid påsk

Att ha fest vid påsk betyder normalt att man bjuder på en trevlig påsklunch eller middag. Om det är barn med på evenemanget brukar man också leta efter påskägg och avsluta med lite godis. Det mesta handlar alltså om maten och lite trevlig utsmyckning. Det finns ett otroligt stort utbud av påskutsmyckning och du kan välja om du vill göra ditt pyssel själv eller om du vill köpa färdiga dekorationer. Du kan beställa på nätet eller köpa i en vanlig fysisk butik, valmöjligheterna är många.

Påskpynt

Det klassiska påskpyntet består av massor av fjädrar, kycklingar och ägg. Du kan välja att köra på traditionellt pynt eller göra en modernare variant. Det är så klart bara din egen fantasi som sätter gränserna. Ett påskris brukar vara en självklarhet på de flesta påskbord. Här kan du också experimentera med pyntet. Är du extra kreativ kan du göra ditt eget pynt, vilket också kan bli en snackis runt lunchbordet. Även dukningen är ett sätt att vara kreativ och ta ut svängarna. Vik servetter till roliga figurer och lägg ut fjädrar vid varje tallrik. Kolla på Instagram, Pinterest eller andra bildsajter och låt dig inspireras av hur andra har gjort.

Äggen

Äggen är absolut inte att förglömma. Det brukar vara en höjdpunkt för barnen att måla sina egna ägg antingen med mallar eller på fri hand. Om du vill göra det lite mer avancerat finns det flera tips och filmer på nätet om hur du gör coola ägg som sticker ut ur mängden. Gör gärna lite olika så alla kan välja ett eget ägg. Det kommer säkerligen att kommas ihåg av gästerna.

Vem ska man bjuda?

En påsklunch eller middag brukar vanligtvis vara en liten mindre tillställning där man antingen bjuder in sin familj eller några av sina närmaste vänner. Men det är så klart helt upp till dig hur många du vill bjuda och vem som ska komma. Se till att bjuda in folk i god tid så de inte har andra planer när inbjudan kommer.

Maten

Påskmaten brukar till stor del likna det man äter till julbordet. Det brukar finnas potatis, ett par olika sillar och köttbullar samt prinskorv. Ägg är givetvis en stor del av påskbordet på alla sätt och vis. Sedan kan du komplettera med andra rätter som du tycker passar.