Är det dags att fixa barnkalas? Behöver du tips? Då har du kommit helt rätt. Här ska vi gå igenom de bästa idéerna för att göra barnkalaset riktigt lyckat för alla inblandade parter.
Små barn
När du planerar barnkalas för riktigt små barn, 1-3 år, så behöver du inte tänka så mycket på barnet. De är inte särskilt medvetna om sin omgivning, så nöj dig med att bjuda in släkten och dina vänner och ha en enklare bjudning.
Förskolebarn
När barnet börjar på förskolan börjar de få kompisar på ett annat sätt. Första åren flyter de runt rätt mycket, men efter ett tag börjar de hitta sina närmare vänner. Det brukar vara kutym att bjuda alla i förskolegruppen för att ingen ska känna sig utanför. I den här åldern behöver du inte lägga stora pengar på kalaset. Köp in lite häftiga dekorationer från Partytajm och baka det mesta själv så kostar det inte mycket per barn. Se till att förbereda lekar som ni kan göra tillsammans. Dansstopp, hela havet stormar med mera. Men om leken sköter sig själv behöver du inte känna dig tvingad att bryta in.
Lågstadiebarn
Även i lågstadiet är det en klok idé att bjuda alla. De är fortfarande små och det kan kännas väldigt tufft att lämnas utanför. I den här åldern går det att förlägga barnkalaset på ett lekland eller liknande. Särskilt om du bor trångt. Men var tydlig med att du inte förväntar dig samma av andra föräldrar, hemmakalas duger lika bra. I den här åldern kan du börja introducera mer avancerade lekar. Varför inte ordna en skattjakt med ledtrådar för att hitta de obligatoriska godispåsarna?
Mellanstadiebarn
Barn som går i mellanstadiet börjar bli stora och har ofta hittat sina egna sociala kretsar. Det kan också börja bli jobbigt att bjuda hem dem i klassen man inte känner så bra. Här går det alltså utmärkt att skära ner på omfånget och kanske nöja sig med att bjuda hem de bästa kompisarna på filmkväll med popcorn. Låt ditt barn styra mer och lyssna på vad hon eller han vill, det kan mycket väl vara så att de vuxit ifrån det och då får du som förälder acceptera det.