Håll dig fräsch på festen

En fest eller ett event kan vara fysiskt krävande. Du träffar mycket folk, det kan vara trångt, tillgången till toalett kan variera och om det bjuds in till dans så kommer du garanterat inte hålla dig i samma skick som när festen började. I den här artikeln har vi därför samlat några tips på hur du med enkla knep kan hålla dig fräsch genom hela kvällen.

Doft

Ett av världens äldsta knep för att hålla sig fräsch trots att svetten rinner är att använda sig av parfym. En mindre flaska parfym är lätt att ta med sig både i väskan och i fickorna. Under kvällens gång kan du då enkelt smita undan och ta på dig ett par sprut för att genast känna dig fräschare.

En annan sak du kan ha med dig i din väska är en deodorant. Om du vill att doften ska hålla länge så är ett tips att köpa både parfym och deodorant i samma doft från samma märke. Ett exempel på det är Aqua di Parma som både har parfym, deodorant, after shave, duschkräm och lotions i samma dofter.

Våtservetter

Våtservetter är en del av vardagen för många småbarnsföräldrar. De har lärt sig att ha tillgång till våtservetter underlättar, så även på fest. Om du till exempel behöver torka av dig eller har spillt något så kan du enkelt åtgärda det om du har ett paket med våtservetter nära till hands.

Alcogel

Något annat som kan vara skönt att ha med sig är alcogel eller handsprit. Det går inte alltid att lita på att det finns tillgång till att tvätta händerna ordentligt. Att sprita händerna efter toalettbesöket går dessutom snabbare och dödar bakterier. Handsprit och alcogel kommer i förpackningar som är lagom stora att ha med sig i fickan eller väskan.

Tuggummi

Är du på ett event där det serveras mat, godsaker eller om du helt enkelt börjar att känna dig ofräsch i munnen är det smidigt att ha med sig ett paket tuggummi. Precis som på högstadiet så blir personen som innehar ett paket tuggummi festens mittpunkt. Men om det är något du vill undvika går det bra att smyga undan och ta ditt tuggummi i fred. Viktigast är ju att du känner dig mer fräsch.

Smink

Allteftersom man svettas försvinner även sminkningen man inför festen eller eventet lagt ner så mycket tid på. Om du under kvällens gång vill bättra på ditt smink kan du göra det om du har med dig din sminkväska. Men det kan ibland vara svårt att få med sig hela sminkväskan. Det viktigaste är att ha med sig puder som mattar ner ditt ansikte, en concealer att dölja fläckar med och tops för att ta bort smink som runnit.

Hårsnodd

Inte heller frisyren kommer vara densamma som i början av kvällen om du vart mycket i rörelse eller om det är varmt. Ta därför med dig en hårsnodd så du enkelt kan sätta upp ditt hår när du behöver det.