Finansiera företagseventet

Är det dags för företaget att hålla ett stort event? Härligt! Ett event är ett mycket bra sätt för din verksamhet att nå ut till nya kunder, hitta potentiella samarbetspartners och marknadsföra er på bästa sätt. Ett företagsevent kräver dock att mycket måste vara i sin ordning. Det räcker sällan med att slänga ihop en tillställning någon vecka innan och sedan tro att resultatet blir bra. Beroende på eventets omfattning kan det krävas månader av planering, men det krävs också en riktigt bra budget.

Vid fester och event där många människor är inbjudna måste du kunna dra i många trådar samtidigt. Du måste bland annat se till att inbjudningar skickas iväg i god tid, men du kanske även måste fixa med föreläsningar, mat och dryck och roliga aktiviteter. Det kräver inte bara en hel del tid och engagemang från din sida, utan du måste också se till att företaget har råd att finansiera eventet.

Finansiera ditt event med ett företagslån

Ett event kan vara avgörande för hur bra det går för ditt företag i framtiden, men då gäller det naturligtvis också att eventet är lyckat. Som mindre bolag eller småföretagare kan det vara svårt att få företagets egen ekonomi att räcka till och då kan det istället vara intressant med ett företagslån. Att låna pengar är idag mycket vanligt och både företag och privatpersoner ansöker om olika låneformer. Har du många smålån och krediter idag kan du samla lån för en lägre månadskostnad och få mer pengar över till annat. Även som företagare har du möjlighet att samla, för att på så sätt få mer kapital till verksamheten.

Ska du finansiera ett företagsevent är ett samlingslån kanske inte den optimala låneformen. Här är det istället en bättre idé att satsa på just ett företagslån för ändamålet. Viktigt att tänka på är att du väljer en låneförmedlare eller långivare som erbjuder flexibla företagslån för alla olika situationer, t.ex. just för event där syftet är att marknadsföra sig.

Så kan du använda dig av lånet

Ett lån kan vara det som är avgörande för om du kan ro ditt event i hamn eller inte. Med lånet har du möjlighet att hyra en större eventlokal, sätta upp eventbord eller ståbord, ordna catering och hyra in föreläsare eller talare. Pengarna kan dessutom gå till fina inbjudningar, goodiebags eller tackkort för de gäster/kunder som dök upp på eventet. Att som småföretagare ta detta från egen ficka kan vara svårt och det är betydligt bättre för företaget att kunna bjuda in till ett ordentligt event som är välplanerat, än något som är lite halvdant och slarvigt.

Observera att ett lån alltid innebär att du måste betala tillbaka pengarna. Lånar du som egen företagare, enskild firma eller handelsbolag är det din egen ekonomi som kommer att bli utsatt om företaget inte har råd att betala tillbaka.