Så hygiensäkrar du din fest eller event

Det senaste året har vi lärt oss den hårda vägen vikten av att tvätta händerna och hålla en god hygien. Restriktionerna på hur många som får samlas har varit varierande, men förhoppningsvis kan vi snart gå på fester och event mer eller mindre som förut. I det här inlägget har vi samlat några tips på hur du kan hygiensäkra er fest eller event.

Utomhus

Det bästa sättet att hålla din fest eller event säkert är att hålla det utomhus. Välj gärna ett område med mycket yta. På så sätt ger ni era gäster möjlighet att sprida ut sig över ert valda område och de kan känna sig mer trygga. Eftersom vädret kan vara opålitligt kan du utrusta eventet med filtar, ljus, infravärme och tält att söka skydd under ifall det skulle bli storm eller regn.

Handsprit

För att alla ska känna sig trygga så är det viktigt att alla har tillgång till handsprit. En bra grej med att marknaden för handsprit har fått ett uppsving är att företag har blivit mer kreativa med utbudet. En idé är att köpa handsprit med tryck som ni kan ge till gästerna vid eventets början. Handsprit kan komma i större flaskor och mindre att ha i fickan. De större skulle ni kunna ha utspridda på bord och inne på toaletterna medan de mindre kan gästerna ta med sig.

Catering

En annan sak som är viktig att tänka på om ni vill att ert event ska vara så hygieniskt som det går är att det ni serverar i mat och dryck väg på eventet ska vara smidigt att ta och gärna i portionsform. Helst ska ni undvika bufféer eftersom gästerna då tar maten med samma redskap och kö kan bildas. För att undvika större gruppsamlingar kan du göra ett schema för att gästerna ska äta i mindre grupper. Det bästa är om personalen serverar maten eller om gästerna själva kan hämta ut den i portionsform. Något annat som kan vara bra att tänka på för att hålla hygienen är att använda engångstallrikar, bestick och glas eftersom det slängs direkt efter användning.

Städning

Det finns många bra sätt att hålla eventområdet rent. Det bästa ni kan göra är att städa det frekvent under eventets gång. Använd dig av desinfektionsmedel när du torkar av ytor. Ni kan också ha disinfektionsservetter utspridda på borden så gästerna kan hålla rent själva. Andra saker som kan vara bra att använda är vanliga servetter och papper istället för att gästerna ska torka sig på handdukar.