Servera snacks till eventet

Om du ska hålla i ett event eller en fest så är det vanligt att första tankarna går till vilken mat och dryck som ska serveras. Det många glömmer då bort är att snacks och olika sorters godsaker också kan vara väldigt uppskattat bland gästerna.

Det första du ska tänka på när du bestämmer vilket snacks som ska bjudas på eventet är att gästerna ska mingla och det ska inte vara alltför svårt att äta. Allra helst ska det vara små munsbitar som inte heller kladdar. Och om det gör det så ska gästen ha tillgång till servett så de enkelt kan torka av sig. Något annat som du ska tänka på att det ska vara hygieniskt. Låt godsakerna komma portionsvis istället för att gästerna ska stå och gräva i samma skål. Om du har skålar så kan du ha en tång som de kan ta snacksen med. Med det i tankarna så kommer här några exempel på vilka snacks du skulle kunna ha på ditt event.

Choklad

Choklad är något som uppskattas av de allra flesta och ger en känsla av lyx. Choklad går också att använda som pris om du har tävlingar på ditt event. Du kan köpa choklad online men också i vanliga fysiska butiker. Fördelen med om du köper choklad online är att du kan få tag på allt på samma ställe och slipper åka runt i olika butiker på jakt efter en viss sort.

Godis

Om du satsar på att köpa in olika sorters godis istället för enbart en sort så är det en större chans att gästerna hittar något som de gillar i blandningen. Du kan till exempel göra små godispåsar med blandade godissorter och dela ut till alla gäster.

Bakverk

Om du ska ha bakverk på ditt event se då till att de inte är i det stora laget utan att de är i små munsbitar som ska gå att äta i bara ett par tuggor. Du kan till exempel ha cupcakes, muffins eller chokladbollar.

Chips

Chips i olika smaker uppskattas också. Beroende på vad som tidigare serverats och vilken dryck så kan många vara sugna på salt istället för sött. Då är chips ett bra alternativ.

Popcorn

Ett annat sorts snacks som går åt det mer salta hållet och som uppskattas av de flesta gästerna är popcorn. Om du investerar i att köpa eller hyra en popcornmaskin till ditt event så kommer det garanterat att få uppmärksamhet och extra uppskattning av gästerna. Det finns ett flertal varianter av smaker på popcorn, om du vill ha ett sötare alternativ så går det att karamellisera dem.

Frukt och bär

Olika sorters frukter och bär kan även det räknas in under kategorin snacks. Om du vill festa till det så kan du doppa frukterna eller bären i choklad. Du kan också ha en chokladfontän så gästerna själva kan doppa deras frukt/bär om de vill det.