Så anordnar du en lyckad flyttfest

Att ha fest i samband med att man flyttar ut från ett gammalt, eller flyttar in till ett nytt, boende är ett bra sätt att säga hejdå till sitt gamla boende eller inviga sitt nya. Om du känner dig peppad på att anordna en fest i samband med flytt finns det några saker som kan vara bra att tänka på. I det här inlägget får du några tips på hur du kan anordna en lyckad flyttfest.

Packning

En anledning till varför många väljer att ha en flyttfest är för att de får hjälp med sin packning. Att ha en fest och låta dina vänner och bekanta hjälpa dig med din packning gör flyttningen till en roligare grej och behöver inte vara lika fysiskt krävande i jämförelse med om du väljer att ordna med packningen själv. En anledning till varför många låter bli att ha en flyttfest är för att det krävs städning. Det många då glömmer bort är att man kan anlita någon som hjälper dig med din flyttstädning. För att hitta en firma som sysslar med flyttstädning öppnar du din sökmotor och söker efter flyttstädning och din ort. Till exempel flyttstädning i Stockholm om du bor i Stockholm med omnejd.

Mat och dryck

En förutsättning för att folk ska vilja hjälpa dig med din flytt är att de får någon sorts betalning för det. Att bjuda dina vänner och bekanta på mat i samband med din flyttfest är ett bra sätt att visa din uppskattning på. Det mest klassiska är att man äter pizza och det är för att pizza inte kräver särskilt mycket disk utan ni kan enkelt slänga kartongerna efteråt och du slipper gräva i dina flyttlådor efter bestick och tallrikar. Det kan också vara trevligt att dricka alkohol efter en lång dag med allt vad flytt kan innebära. Om du väljer att ha festen för att fira ditt nya boende kan det vara en rolig grej att inviga och välkomna ditt nya boende med en fest. Du kan välja att bjuda på dryck och snacks, eller så får dina gäster ta med den dryck de vill ha. Du bestämmer själv vad som passar dig bäst.

Musik

Musik är en viktig del på en fest, så även när det kommer till en flyttfest. Det kanske inte är det smartaste om du spelar hög musik det första du gör i ditt nya boende. Därför kan det vara en bra idé att sätta upp lappar i ditt nya område och informera dina nya grannar om att du är nyinflyttad och ska ha en fest för att fira det. Om du vill vara säker på att du står på dina nya grannars goda sida redan från början kan det vara en bra idé att bjuda in dem till din inflyttningsfest. På så sätt får du lära känna dina nya grannar.