Minska sjukdomsrisken inför eventet

Är det dags för din bästa kompis bröllop? Eller det där stora företagseventet där du ska bli tilldelad priser? Om du vill säkerställa att du inte missar eventet finns det saker du kan göra för att minimera risken för det. En av dem är att minimera sjukdomsrisken. Hur gör du det då kanske du undrar? Det kan du göra genom att ta multivitaminer, träna och sova tillräckligt.

Ta multivitaminer

Varför ska du ta multivitaminer kanske du undrar? Jo för att då kan du med säkerhet få i dig alla mineraler och vitaminer som är nödvändiga för kroppens välmående. Det är inte lätt idag att genom enbart kost få i sig alla nödvändiga ämnen och därför kan multivitamin vara ett bra sätt att säkerställa det på. För om du får brist på vissa ämnen kan det visa sig på flera sätt. Till exempel om du får brist på järn kan du bli yr, få huvudvärk, bli trött samt få en nedsatt fysisk och mental förmåga. Det är bara vad brist på järn kan göra, och om du vill minimera risken för att missa eventet så är det lika bra att ta multivitaminer för att säkerställa att du får i dig de flesta vitaminer och mineraler.

Träning

Att träna har också mängder med goda effekter på hälsan på både kort och lång sikt. Allt ifrån att du får positiva effekter på hjärnan till att du minskar risken för en rad sjukdomar. Några av sjukdomarna du minskar risken för är diabetes typ 2, fetma, bröstcancer, tjocktarmscancer, demens, depression, högt blodtryck, hjärtinfart och stroke. Men att inte röra på sig kan även försämra immunförsvaret samt ge dig värk i muskler och leder. Om du bara rör dig mer i vardagen och tränar några gånger i veckan kommer det att minska risken drastiskt. Om du sedan väljer att styrketräna, ta en joggingtur eller att cykla är helt upp till smak och tycke.

Sömn

Något som det inte pratas alls lika ofta om är sömn. Med tillräckligt med sömn kan du också minska risken för en rad sjukdomar. Bland annat bildas en del viktiga hormoner och kroppens immunsystem aktiveras när du sover. Något som minskar när du sover är produktion av stresshormoner. Depression, förhöjda blodfetter och diabetes typ 2 är bara några av de sjukdomar som du minskar risken att få genom att sova.